קאפקייקס שוקולד, חמאת בוטנים וקרמל
יש המון סוגי קינוחים בעולם, וכמעט כולם מרגשים אותנו. אבל כשנתקלנו בקאפקייקס האלה, כמעט ונשבענו שזה הקינוח הכי מפתה שפגשנו. שילוב נפלא של מתוק ומלוח, שוקולד ובוטנים, אושר וטעם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לקאפקייקס קקאו:
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
60 גרם (חצי כוס פחות כף) קקאו
1 כפית מחוקה אבקת אפייה
רבע כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
130 גרם (שני שליש כוס) סוכר
1 ביצה גדולה
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
לקרמל:
150 מ"ל (חצי גביע ועוד 2 כפות) שמנת מתוקה
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
50 גרם חמאה
50 גרם (חצי כוס) בוטנים מלוחים, קצוצים גס
לקצפת חמאת בוטנים:
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
200 גרם (7 כפות גדושות) חמאת בוטנים
2 חטיפי סניקרס קצוצים, לעיטור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
2 במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
3 מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לסירוגין עם השמנת החמוצה, ומערבלים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מחלקים את התערובת בין שקעים בתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר, אופים 15 עד 20 דקות, ומצננים.
5 מכינים את הקרמל: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. בסיר נפרד מבשלים סוכר מבלי לגעת או לערבב עד לקבלת קרמל ענברי. מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת לרוטב חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מעבירים לקירור למשך כחצי שעה לפחות, עד שהתערובת לא חמה למגע ומסמיכה. מוסיפים את הבוטנים המלוחים ומערבבים.
6 יוצרים במרכז כל קאפקייק שקע בעזרת כף פריזיאן או כפית רגילה, וממלאים בקרמל.
7 מכינים את קצפת חמאת הבוטנים: מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר וחמאת הבוטנים עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר של כ-2 ס"מ, ומזלפים תלולית קצפת על כל קאפקייק. לפני ההגשה מטפטפים מעל את רוטב הקרמל שנותר, ומעטרים בקוביית סניקרס.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות