צילום׃ Michal Filip Gmerek, Istock
סחלב קר
מנה מרעננת ובריאה
ברק חורש | יופי של יום
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
חומרים לסחלב
100 גר' אבקת סחלב (2 שקיות)
4 כוסות חלב 1% של טרה
1 כוס מים.
5 מקלות קינמון
מעט קינמון טחון
80 גר' אגוזי קשיו קלויים ושבורים
חומרים לסירופ
1/4 כוס סוכר
3 כפיות מיץ לימון טרי
שליש כוס מים
אופן ההכנה:
1 להכנת הסירופ: מרתיחים בסיר על להבה נמוכה, מערבבים ומצננים.
2 להכנת הסחלב: מרתיחים בסיר את החלב, המים ואבקת הסחלב ומבשלים עד הסמכת הסחלב תוך כדי ערבוב.
3 יוצקים לכלי הגשה ומצננים במקרר.
4 לפני ההגשה יוצקים כ- 2 כפיות מהסירופ, מוסיפים קשיו ומקל הקינמון, בוזקים את הקינמון ומגישים.