אוכל
צילום׃ Michal Filip Gmerek, Istock

סחלב קר

מנה מרעננת ובריאה

ברק חורש | יופי של יום | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חומרים לסחלב

100 גר' אבקת סחלב (2 שקיות)
4 כוסות חלב 1% של טרה
1 כוס מים.
5 מקלות קינמון
מעט קינמון טחון
80 גר' אגוזי קשיו קלויים ושבורים

חומרים לסירופ

1/4 כוס סוכר
3 כפיות מיץ לימון טרי
שליש כוס מים

אופן ההכנה:

1 להכנת הסירופ: מרתיחים בסיר על להבה נמוכה, מערבבים ומצננים.

2 להכנת הסחלב: מרתיחים בסיר את החלב, המים ואבקת הסחלב ומבשלים עד הסמכת הסחלב תוך כדי ערבוב.

3 יוצקים לכלי הגשה ומצננים במקרר.

4 לפני ההגשה יוצקים כ- 2 כפיות מהסירופ, מוסיפים קשיו ומקל הקינמון, בוזקים את הקינמון ומגישים.