חטיף מצות עם שוקולד, קרמל ואגוזי לוז
חטיף מתוק עם מצות, שוקולד, קרמל ואגוזים שלא תצליחו להפסיק לנשנש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4-6 מצות
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום
מלח ים
200 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ
אגוזי לוז, קלופים, קלויים וקצוצים
תוספות לבחירה:
אגוזי מלך
פיסטוקים
אגוזי לוז
שקדים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית גדולה בנייר אפייה.
2 מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של מצות ואם צריך, שוברים אותן כדי שיתאימו.
3 מחממים סיר או מחבת כבדה מעל להבה בינונית. ממיסים את הסוכר והחמאה תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ובזהירות רבה.
4 יוצקים את הקרמל מעל המצות ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. זורים מעל מעט מלח ים ואופים בתנור עד שהטופי מבעבע ושחום, כ-15 דקות. יש לבדוק מדי פעם שהמצות לא נשרפות.
5 מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שבבי השוקולד ממתינים 3-4 דקות, עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזי לוז. מניחים להתקרר.
6 כשהשוקולד התקרר והתקשה (אפשר לצנן גם במקרר), שוברים את המצות לחתיכות ושומרים בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!