אוכל
צילום׃ נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה

חטיף מצות עם שוקולד, קרמל ואגוזי לוז

חטיף מתוק עם מצות, שוקולד, קרמל ואגוזים שלא תצליחו להפסיק לנשנש

נעמי אבליוביץ' | השף הלבן, תנובה | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4-6 מצות

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר חום

מלח ים

200 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ

אגוזי לוז, קלופים, קלויים וקצוצים

תוספות לבחירה:

אגוזי מלך

פיסטוקים

אגוזי לוז

שקדים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית גדולה בנייר אפייה.

2 מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של מצות ואם צריך, שוברים אותן כדי שיתאימו.

3 מחממים סיר או מחבת כבדה מעל להבה בינונית. ממיסים את הסוכר והחמאה תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ובזהירות רבה.

4 יוצקים את הקרמל מעל המצות ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. זורים מעל מעט מלח ים ואופים בתנור עד שהטופי מבעבע ושחום, כ-15 דקות. יש לבדוק מדי פעם שהמצות לא נשרפות.

5 מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שבבי השוקולד ממתינים 3-4 דקות, עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזי לוז. מניחים להתקרר.

6 כשהשוקולד התקרר והתקשה (אפשר לצנן גם במקרר), שוברים את המצות לחתיכות ושומרים בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח