עוגיות סנדוויץ' שוקולד
חן שוקרון מבטיחה שהשילוב בין מלית השוקולד הרכה והעשירה לבין העוגיות הפריכות והאגוזיות האלה הוא פשוט מושלם, ואנחנו נוטים להאמין לה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
עוגיות סנדוויץ', בדומה לסנדוויץ' רגיל, יכולות לנוע בין הצלחה מסחררת לבין עוגיות סתמיות לחלוטין. בדומה לסנדוויץ רגיל, גם בעוגיות חשובים יחסי הגומלין שבין המלית לעוגייה. המלית צריכה להיות בת לוויה לעוגייה, כזו שתחמיא לה ותוסיף לה טאצ' רך ועדין.
השילוב בין השניים בעוגיות הבאות פשוט מושלם – עוגיות פריכות מלאות בטעם אגוזי, מלוות במלית רכה ועשירה של שוקולד. כיוון שמדובר בעוגייה כפולה, כדאי להקפיד על הכנה של עוגיות קטנות מאוד. העוגיות משתבחות כמה שעות ואפילו לילה שלם לאחר הכנתן.
מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה.
מרכיבים (25 מנות):
1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז קלופים וקלויים
1 כף (15 גרם) סוכר
כוס ורבע (175 גרם) קמח
1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
1/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
1 כף ליקר פרנג'ליקו (אפשר להמיר ברום או ברנדי)
1 כפית מחית/תמצית וניל
למלית:
150 גרם שוקולד מריר 56%
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף ליקר פרנג'ליקו (אפשר להמיר ברום או ברנדי)
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון טוחנים את האגוזים יחד עם כף סוכר עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב.
3 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את תמצית/מחית הווניל ואת הליקר וממשיכים לערבל היטב. במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
4 מוסיפים לתערובת החמאה את תערובת הקמח ואת האגוזים הטחונים ומערבלים שוב רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים כחצי שעה-שעה בקירור.
5 מחממים את התנור ל-160 מעלות. יוצרים מהבצק כדורונים קטנים בקוטר של 2 ס"מ ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משתדלים שלא להניח את העוגיות על גבי קפלי נייר האפייה, כיוון שהוא גורם לעיוות בעוגיות.
6 אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות שטוחות יותר ויציבות.
7 מצננים את העוגיות לחלוטין.
8 מכינים את המלית: מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים אותה מיד על השוקולד ומניחים לדקה או שתיים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מצננים מעט.
9: מרכיבים את העוגיות: מעבירים את מלית השוקולד לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת בקוטר של כ-1/2 ס"מ. משדכים את העוגיות לזוגות ע"פ גודלן. מזלפים על מחצית מהעוגיות את המלית וסוגרים עם העוגייה השנייה.
10 מאפשרים לעוגיות לנוח בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות ואף ללילה שלם לפניי ההגשה.
* העוגיות נשמרות בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים (בימי הקיץ ניתן לשמור בקירור).
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי