אוכל
צילום׃ Ian O'Leary, GettyImages IL

קיפודוני אמרטו

כדורי שוקולד משובחים עם קרם אנגליז

ניר צוק | "השוקולד שלי" בעריכת אלינוער רבין, עמותת "ילדים שלנו" | פורסם 12/08/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (45 מנות):

100 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל אמרטו
1 חלמון
100 גרם מחית אגוזי לוז

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר מטומפר

לקרם אנגליז:

200 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
60 גרם סוכר
3 חלמונים
15 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השוקולד מעל אמבט מים חמים. 2. מערבבים את האמרטו עם החלמון, מוסיפים את מחית האגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים ומקררים במקרר. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 1/2 1 ס"מ ומקררים. 3. בעזרת מזלג פרלינים טובלים את כדורי השוקולד בשוקולד המטומפר ומצננים על נייר פרגמנט. טובלים פעם נוספת בשוקולד ובעזרת מזלג יוצרים מעין קוצים. 4. להכנת קרם אנגליז, מרתיחים את החלב עם מקל הווניל והסוכר. 5. בכלי קטן מערבבים את הקורנפלור עם החלמונים, מסננים מעל מעט מתערובת החלב, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך. 6. להגשה, יוצקים מהרוטב ל-8-6 צלחות עמוקות ומפזרים מעל קיפודונים.