אוכל
צילום׃ שישי חם

Hot Friday

מוס שוקולד מריר על בסיס אורז תפוח, בליווי רוטב חם של שוקולד ודבש

מיקי שמו | שישי חם | פורסם 05/08/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

תבנית סיליקון בעלת 6/8 שקעים, בקוטר 7 ס"מ
רינגים/טבעות בקוטר 8 ס"מ

לתחתית

100 גרם אורז תפוח/קורנפלקס
150 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה

למוס השוקולד

250 מ"ל שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה (בנוסף ל-250 הקודמים)

לרוטב

100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 כף דבש

אופן ההכנה:

1 להכנת התחתית: ממיסים את השוקולד והחמאה, מוסיפים פנימה את האורז התפוח ומערבבים עד לציפוי אחיד של האורז בשוקולד.

2 מניחים ברינג או טבעת בקוטר 8 ס"מ, משטחים לגובה 1 ס"מ ומקררים.

3 בשארית שנותרה, מכינים כדורים קטנים ושומרים במקרר עד לסיום הכנת המוס שוקולד.

4 להכנת המוס: מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.

5 מקררים את התערובת כשלוש שעות.

6 מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה יחד עם תערובת השוקולד שהתקררה, לקציפה רכה ואוורירית.

7 ממלאים 1/2 גובה השקע בתבנית הסיליקון, מניחים כדור אורז (שנותרו מהכנת התחתיות) וממשיכים למלא מוס שוקולד עד שיא גובה השקע. מכניסים למקפיא לשעתיים-שלוש.

8 להכנת הרוטב: מחממים שמנת ודבש לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.

9 משחררים את מנות המוס מהמקפיא, מצפים בשוקולד ומניחים מעל תחתית האורז והשוקולד.