מיני פחזניות במלית קרם קוקוס וקרמל
אקליירים אווריריים ומפנקים במילוי מתוק וקטיפתי - כשר לפסח
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
200 גרם קמח מצה
70 גרם קורנפלור
קורט מלח
20 גרם סוכר
300 מ"ל חלב
130 גרם חמאה
300 גרם ביצים
לקרם קוקוס
400 מ"ל קרם קוקוס
4 חלמונים
150 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
כפית משחת וניל
150 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
לקרמל
200 גרם סוכר
70 מ"ל מים
לקישוט
סוכר גבישי
קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
2 לפחזניות: מערבבים את החומרים היבשים. מביאים לרתיחה חלב וחמאה. מוסיפים בבת אחת את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ונפרדת מדפנות הסיר. מעבירים לקערת המערבל ומקררים בעזרת הגיטרה.
3 כשקר, מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4 מזלפים על תבנית מרופדת בסיליקון או נייר אפייה נטיפים בגודל 2.5 ס"מ, מברישים בביצה טרופה ואופים כ-45 דקות.
5 לקרם הקוקוס: מרתיחים חלב עם משחת וניל. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, קורנפלור וסוכר. מבצעים תהליך השוואת טמפרטורות בין החלב הרותח לחלמונים, מחזירים לסיר ומבשלים את הקרם עד לרתיחה תוך ערבוב תכוף.
6 מעבירים את הקרם למיקסר ומקציפים אותו עד לקירור. מקפלים לתוכו בעדינות את השמנת המוקצפת ומקררים במקרר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 7 מ"מ.
7 עושים חור קטן בתחתית כל פחזנייה ומזלפים את הקרם לתוכה.
8 ממיסים סוכר ומים ויוצרים קרמל בהיר, טובלים כל פחזנייה בחלקה העליון בקרמל ומיד טובלים בסוכר הגבישי או בקוקוס הטחון. מניחים להצטנן על סיליקון.
9 עורכים על צלחת הגשה ומגישים.