אוכל
צילום׃ Buretsu, Istock

מיני פחזניות במלית קרם קוקוס וקרמל

אקליירים אווריריים ומפנקים במילוי מתוק וקטיפתי - כשר לפסח

אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה | פורסם 25/03/10 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם קמח מצה
70 גרם קורנפלור
קורט מלח
20 גרם סוכר
300 מ"ל חלב
130 גרם חמאה
300 גרם ביצים

לקרם קוקוס

400 מ"ל קרם קוקוס
4 חלמונים
150 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
כפית משחת וניל
150 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת

לקרמל

200 גרם סוכר
70 מ"ל מים

לקישוט

סוכר גבישי
קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

2 לפחזניות: מערבבים את החומרים היבשים. מביאים לרתיחה חלב וחמאה. מוסיפים בבת אחת את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ונפרדת מדפנות הסיר. מעבירים לקערת המערבל ומקררים בעזרת הגיטרה.

3 כשקר, מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4 מזלפים על תבנית מרופדת בסיליקון או נייר אפייה נטיפים בגודל 2.5 ס"מ, מברישים בביצה טרופה ואופים כ-45 דקות.

5 לקרם הקוקוס: מרתיחים חלב עם משחת וניל. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, קורנפלור וסוכר. מבצעים תהליך השוואת טמפרטורות בין החלב הרותח לחלמונים, מחזירים לסיר ומבשלים את הקרם עד לרתיחה תוך ערבוב תכוף.

6 מעבירים את הקרם למיקסר ומקציפים אותו עד לקירור. מקפלים לתוכו בעדינות את השמנת המוקצפת ומקררים במקרר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 7 מ"מ.

7 עושים חור קטן בתחתית כל פחזנייה ומזלפים את הקרם לתוכה.

8 ממיסים סוכר ומים ויוצרים קרמל בהיר, טובלים כל פחזנייה בחלקה העליון בקרמל ומיד טובלים בסוכר הגבישי או בקוקוס הטחון. מניחים להצטנן על סיליקון.

9 עורכים על צלחת הגשה ומגישים.