אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

ריבועי שוקולד עם הפתעות

חטיף בסגנון טעמי, גרסת 2013: ריבועים הורסים עם פצפוצי אורז ופיסטוקים, מכוסים בשכבה עבה עבה של שוקולד. גן עדן זה כאן

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 20/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

120 גרם (1/2 כוס) חמאת בוטנים

160 מ"ל (2/3 כוס) דבש

55 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)

45 גרם (1/2 כוס) קקאו

180 גרם מיני מרשמלו, או מרשמלו רגיל קצוץ

1 כפית תמצית וניל

80 גרם פצפוצי אורז (בערך 2 וחצי כוסות)

120 גרם פיסטוקים קצוצים גס (בערך כוס)

לציפוי:

230 גרם (2 חפיסות +4 קוביות) שוקולד מריר שבור לקוביות

14 גרם (כף) חמאה רכה

אופן ההכנה:

1 שמים את חמאת הבוטנים, הדבש, הסוכר והקקאו בסיר, ומחממים על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה.

2 מנמיכים את האש, מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3 מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל, פצפוצי האורז והפיסטוקים. מערבבים היטב עד לאחידות. העיסה יוצאת מאוד דביקה, סמיכה ולא קלה לערבוב - זה בסדר.

4 משטחים את הבלילה בתבנית מרובעת ומשומנת בגודל 20 על 20 ס"מ, מהדקים ומיישרים (הכי קל לעשות את זה עם גב כף יד רטובה).

5 מכינים את הציפוי: ממיסים יחד את החמאה והשוקולד (מכניסים למיקרו ל-30 שניות ומערבבים. אם לא נמס – מחזירים ל-10 שניות).

6 מורחים את הציפוי על העיסה ומעבירים למקרר עד שהוא מתקשה.

7 חותכים את הממתק לקוביות של 2 ס"מ, בעזרת סכין חדה מאוד.

* מאחסנים במקרר בקופסה אטומה, אבל בחורף אפשר לשמור גם מחוץ למקרר

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!