צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
קראמבל תפוחים ותמרים
המתיקו את יומכם בקינוח פירותי עם תפוחים, תמרים ושכבת פירורים פריכה. קל, מהיר וטעים לאללה
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 03/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפירורים
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס קמח
1 כוס קוואקר
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שקדים טחונים
למלית
12 תמרים גדולים מזן מג'הול
4 תפוחים, עדיף מסוג גרני סמיט
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית קינמון
3 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה את כל חומרי הפירורים, מועכים ומשפשפים בין הידיים עד לערבוב אחיד של החומרים וקבלת פירורים. אפשר גם בפולסים קצרים במעבד מזון.
2 חותכים את התמרים לקוביות. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. עם כל חומרי המלית.
3 מעבירים את המלית לתבנית בגודל 18X25 ס"מ, משומנת בחמאה. מפזרים למעלה את הפירורים בשכבה אחידה. אופים בחום של 175 מעלות, 30-35 דקות, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מגישים חם או קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
אסתי ידידה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות