אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

קראמבל תפוחים ותמרים

המתיקו את יומכם בקינוח פירותי עם תפוחים, תמרים ושכבת פירורים פריכה. קל, מהיר וטעים לאללה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפירורים

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס קמח

1 כוס קוואקר

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס שקדים טחונים

למלית

12 תמרים גדולים מזן מג'הול

4 תפוחים, עדיף מסוג גרני סמיט

2 כפות מיץ לימון

1/4 כפית קינמון

3 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את כל חומרי הפירורים, מועכים ומשפשפים בין הידיים עד לערבוב אחיד של החומרים וקבלת פירורים. אפשר גם בפולסים קצרים במעבד מזון.

2 חותכים את התמרים לקוביות. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. עם כל חומרי המלית.

3 מעבירים את המלית לתבנית בגודל 18X25 ס"מ, משומנת בחמאה. מפזרים למעלה את הפירורים בשכבה אחידה. אופים בחום של 175 מעלות, 30-35 דקות, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מגישים חם או קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

אסתי ידידה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות