אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס

עוגה בחושה פשוטה ומבריקה, שלא ברור איך השילוב בה לא יותר נפוץ. זהירות, ממכר

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס שמן קנולה

1/3 1 כוסות סוכר

2/3 1 כוסות קמח

1/2 כפית קינמון

כף שטוחה של אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

2 ביצים גדולות

4 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים ומגוררים גס

100 גרם שוקולד צ'יפס (או צימוקים, למי שאוהב)

אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שמים במיקסר שמן וסוכר, ומערבלים. מוסיפים קמח (פחות כף אחת שנשארת בצד לשימוש מאוחר יותר), קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לעבד.

3 מוסיפים ביצים ותפוחים, ומערבלים כמה דקות לתערובת יפה. במקביל, מערבבים את השוקולד צ'יפס (או הצימוקים) יחד עם כף קמח בקערה קטנה עד שהם מכוסים לחלוטין. מערבלים כדקה עד שהתערובת אחידה, מחלקים לשתי התבניות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות. כאשר קיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. לפני ההגשה, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!