כנאפה בקאק, מאכל רחוב מביירות
דרישת שלום חמה עם כעכים טריים וכנאפה משכננו מהצפון. קצת סבלנות והרבה התפחה והכנאפה החמה ששוכנת בתוך הכעך שלכם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכעכים:
800 גרם קמח
20 גרם שמרים יבשים
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
קורט מלח
50 גרם שומשום
ביצה למריחה
לכנאפה:
300 גרם שערות קדאיף
150 גרם חמאה מומסת
450 גרם מוצרלה
לסירופ הסוכר:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1 כף מי הדרים
1/2 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 הכעכים: מערבבים בקערה את כל החומרים למעט השומשום והביצה. מנחים בצד להתפחה במשך כ-40 דקות.
2 לשים מעט ומניחים בצד להתפחה נוספת של כ-40 דקות.
3 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
4 משטחים כל עיגול לצורת פיתה בעובי של כ-1 ס"מ.
5 מורחים בביצה טרופה וטובלים בשומשום. מניחים בצד להתפחה של כ-20 דקות.
6 אופים את הכעכים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
7 הכנאפה: טוחנים את שערות הקדאיף ומערבבים עם החמאה. משטחים בתבנית. מגררים את המוצרלה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהקצוות משחימים.
8 הופכים ומכניסים לתנור לאפייה חוזרת למשך 20 דקות.
9 הסירופ: ממיסים סוכר במים. מוסיפים את מי הזהר ומיץ הלימון. לאחר שהסוכר נמס, מורידים מהאש.
10 מוציאים את הכנאפה, שופכים מלמעלה את הסירופ, מחזירים פיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.
11 להגשה: חותכים את הכעכים לרוחב ומכניסים לתוכם את הכנאפה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים