אוכל
תמונת AVI׃ mako

כנאפה בקאק, מאכל רחוב מביירות

דרישת שלום חמה עם כעכים טריים וכנאפה משכננו מהצפון. קצת סבלנות והרבה התפחה והכנאפה החמה ששוכנת בתוך הכעך שלכם

בני להט | מאסטר שף | פורסם 13/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 291 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכעכים:

800 גרם קמח

20 גרם שמרים יבשים

כוס וחצי חלב

כוס וחצי מים

2 כפות סוכר

2 כפות שמן זית

קורט מלח

50 גרם שומשום

ביצה למריחה

לכנאפה:

300 גרם שערות קדאיף

150 גרם חמאה מומסת

450 גרם מוצרלה

לסירופ הסוכר:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 כף מי הדרים

1/2 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 הכעכים: מערבבים בקערה את כל החומרים למעט השומשום והביצה. מנחים בצד להתפחה במשך כ-40 דקות.

2 לשים מעט ומניחים בצד להתפחה נוספת של כ-40 דקות.

3 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.

4 משטחים כל עיגול לצורת פיתה בעובי של כ-1 ס"מ.

5 מורחים בביצה טרופה וטובלים בשומשום. מניחים בצד להתפחה של כ-20 דקות.

6 אופים את הכעכים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

7 הכנאפה: טוחנים את שערות הקדאיף ומערבבים עם החמאה. משטחים בתבנית. מגררים את המוצרלה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהקצוות משחימים.

8 הופכים ומכניסים לתנור לאפייה חוזרת למשך 20 דקות.

9 הסירופ: ממיסים סוכר במים. מוסיפים את מי הזהר ומיץ הלימון. לאחר שהסוכר נמס, מורידים מהאש.

10 מוציאים את הכנאפה, שופכים מלמעלה את הסירופ, מחזירים פיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.

11 להגשה: חותכים את הכעכים לרוחב ומכניסים לתוכם את הכנאפה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים