סורבה משמש, עם משמשים ממולאים בגאנאש שוקולד ושקדים
גלידה ביתית בטעם משמשים, מוגשת לצד משמשים במילוי גאנאש שוקולד ושקדים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסורבה:
3 כוסות מים (ועוד כוס מים למשמשים)
2 כוסות סוכר
2 תרמילי הל
מקל וניל
400 גרם משמשים מיובשים
למשמשים:
כוס חלב קוקוס (או שמנת מתוקה)
כוס (200 גרם) שוקולד מריר
150 גרם שקדים
7-8 משמשים
אופן ההכנה:
1 הסורבה: מרתיחים בסיר מים, סוכר, הל ומקל וניל כ-3/4 שעה, עד לקבלת סירופ.
2 מבשלים את המשמשים המיובשים עם כוס מים בסיר במשך רבע שעה. טוחנים את המשמשים והמים בבלנדר מוט ומערבבים עם הסירופ סוכר (מוציאים את ההל והווניל). מעבירים למכונת גלידה למשך שעתיים.
3 מכינים את הגאנאש: מרתיחים כוס חלב קוקוס (או שמנת מתוקה) מורידים מהאש ושופכים על השוקולד המריר. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
4 טוחנים את השקדים וקולים אותם במחבת (יבשה) עד שהם מתחילים להשחים מעט. מוסיפים לגאנאש השוקולד.
5 צולים את המשמשים בתנור עד להשחמה קלה. פותחים כל משמש וממלאים בגאנאש השוקולד.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!