אוכל
צילום׃ none

סורבה משמש, עם משמשים ממולאים בגאנאש שוקולד ושקדים

גלידה ביתית בטעם משמשים, מוגשת לצד משמשים במילוי גאנאש שוקולד ושקדים

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסורבה:

3 כוסות מים (ועוד כוס מים למשמשים)

2 כוסות סוכר

2 תרמילי הל

מקל וניל

400 גרם משמשים מיובשים

למשמשים:

כוס חלב קוקוס (או שמנת מתוקה)

כוס (200 גרם) שוקולד מריר

150 גרם שקדים

7-8 משמשים

אופן ההכנה:

1 הסורבה: מרתיחים בסיר מים, סוכר, הל ומקל וניל כ-3/4 שעה, עד לקבלת סירופ.

2 מבשלים את המשמשים המיובשים עם כוס מים בסיר במשך רבע שעה. טוחנים את המשמשים והמים בבלנדר מוט ומערבבים עם הסירופ סוכר (מוציאים את ההל והווניל). מעבירים למכונת גלידה למשך שעתיים.

3 מכינים את הגאנאש: מרתיחים כוס חלב קוקוס (או שמנת מתוקה) מורידים מהאש ושופכים על השוקולד המריר. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

4 טוחנים את השקדים וקולים אותם במחבת (יבשה) עד שהם מתחילים להשחים מעט. מוסיפים לגאנאש השוקולד.

5 צולים את המשמשים בתנור עד להשחמה קלה. פותחים כל משמש וממלאים בגאנאש השוקולד.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!