כנאפה תפוחים
הקינוח המסורתי והמפנק
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 19/03/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
שערות קדאיף
400 גרם חמאה
לרסק התפוחים
5 תפוחי גרנד סמית' קלופים, ללא ליבה, קצוצים
5 כפות מים
מיץ מחצי לימון
כף סוכר גדושה
לסירופ הסוכר
300 גרם סוכר
400 מ"ל מים
מעט קינמון
להגשה
200 גרם אגוזי מלך
קינמון
אופן ההכנה:
1 שמים את התפוחים הקצוצים בסיר. מוסיפים את המים, מיץ הלימון והסוכר ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים ומקררים. 2. מבשלים את חומרי סירופ הסוכר. 3. מחממים חמאה מזוקקת (ראו הסבר) במחבת ומסדרים את שערות הקדאיף. 4. מורחים מעל רסק תפוחים ומסדרים שכבה נוספת של שערות קדאיף. 5. מטגנים כמה דקות והופכים את הכנאפה על צלחת. מטגנים עוד כ-2 דקות. 6. יוצקים סירופ סוכר ומעבירים למגש. 7. קוצצים אגוזים ומפזרים מעל עם קצת קינמון.
איך מכינים חמאה מזוקקת? מחממים את החמאה במחבת/סיר, מפרידים בין מוצקי החלב לשומן, ומשתמשים רק בשומן.