אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות פקאן רכות

עוגיות רכות ונימוחות עם פקאנים צלויים ומעט קינמון

| אידלסון 10 | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

30 גרם סוכר (3 כפות)

200 גרם חמאה קרה

10 גרם אבקת סוכר (כף)

10 גרם פקאן, טחונים במיקסר למשחה (אפשר לוותר)

2 חלמונים

450 גרם קמח (3 כוסות ועוד 3 כפות)

1 כפית קינמון

150 גרם פקאן קלוי, גרוס לחתיכות גדולות

לציפוי:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה ואבקת הסוכר למשחה חלקה ללא גושים.

2 מוסיפים את משחת הפקאן ומעבדים למשחה חלקה מאוד, ללא גושים.

3 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול את החלמון, ולאחר מכן את הקמח, הקינמון והפקאן הגרוס. מעבדים מעט רק עד שנוצר בצק פירורי.

4 משטחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה (נעזרים במערוך כדי שהשכבה תהיה אחידה) ומעבירים למקפיא לשעתיים.

5 מחממים תנור ל-160 מעלות. מוציאים את הבצק מההקפאה וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות להזהבה קלה.

6 מיד בצאתן מהתנור מגלגלים את העוגיות באבקת סוכר. מחכים להתקררות מוחלטת בטמפרטורת החדר ומעבירים לקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה