אוכל
צילום׃ יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים

עוגיות בצבעים שמחים

הדבר היחיד שקשה קצת, הוא להתאפק שעתיים עד שהן מתייבשות, ומוכנות. ואז חוגגים

איילת הירשמן | קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 28/07/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 244 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לעוגיות

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים גדולות

1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח

לציפוי

1 חלבון ביצה

1/2 2-2 כוסות (350-300 גרם) אבקת סוכר

צבעי מאכל אכילים לציפוי עוגות, רצוי טבעיים, לפי הטעם (להשיג בחנויות קונדיטוריה. משתמשים ב-3-2 טיפות מכל צבע)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 הבצק: שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים כדקה, לקרם חלק. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים קלות אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עוד דקה, רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים. אוספים את הבצק לכדור.

3 מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים מהבצק עוגיות בחותכנים: פרחים, חיות, לבבות, או מה שאוהבים.

4 מסדרים את הצורות בתבנית במרווחים של 1 ס"מ זו מזו, ואופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים לפחות 20 דקות.

5 הציפוי: שמים את החלבון ואת אבקת הסוכר בקערה וטורפים במטרפה ידנית כמה דקות, עד שמתקבל מרקם משחתי (דומה לזה של משחת שיניים!). אל תדאגו - בהתחלה נדמה שהוא לא מתערבב, אבל ממשיכים לטרוף בהתמדה, ובסוף זה מגיע.

6 מחלקים את הציפוי לכמה קעריות שונות. מוסיפים לכל קערית 3-2 טיפות של צבע מאכל, ומערבבים עד שמגיעים לצבע הרצוי.

7 ציפוי העוגיות: מורחים על העוגיות את הציפוי בעזרת כף הפוכה. אם רוצים, אפשר גם לפזר סוכריות לקישוט. משהים לייבוש בטמפרטורת החדר, כשעתיים.

8 אוכלים! אפשר גם לשמור בקופסה אטומה במקרר.