אוכל

טראפלס סופר מריר

כדורי השוקולד המפורסמים בגירסה עשירה, מפנקת ומרירה במיוחד

גל ליבוביץ | מאסטר שף | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ליטר שמנת
50 גרם חמאה
1.65 קילו שוקולד מריר (עם לפחות 60 אחוז קקאו)
2 כפות ברנדי

לציפוי

1 ק"ג שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם גאנtש השוקולד - שמים בסיר על השמנת יחד עם החמאה ומביאים עד לפני רתיחה ומורידים מהאש. 2. קוצצים את השוקולד ומוסיפים לשמנת החמה. 3. מניחים לדקה ורק אז מערבבים עד ליצירת תערובת חלקה והומוגנית. 4. מוסיפים לתערובת השוקולד את הברנדי ומערבבים היטב. 5. מכניסים לקירור לשעה וחצי. 6. לאחר שהתערובת התקררה, לוקחים כף מתערובת הגאנאש ומכדררים לכדור. מניחים את כל הכדורים בתבנית ומחזירים למקרר לשעה וחצי לפחות. 7. לאחר שהכדורים התקררו, עוברים לשלב הציפוי. בסיר כפול (בן מארי) או במיקרוגל, ממיסים 2/3 מהשוקולד המריר. יש להפעיל את המיקרוגל ל-45 שניות בכל פעם, לערבב ולהפעיל מחדש עד להמסה מלאה. ממשיכים לערבב עד שהשוקולד חמים. 8. קוצצים את יתרת השוקולד המריר ומוסיפים לשוקולד החם. מערבבים את השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. 9. מצפים את כדורי השוקולד בשוקולד המומס, מניחים לכדורי השוקולד להצטמק ומגישים.