אוכל
צילום׃ עדי זיו-אב, מתוקה

אוזני המן במילוי פרג

אוזני ההמן הקלאסיות של רשת קונדיטוריות מתוקה. המילוי: פרג. הבצק: כמו שיודעים במתוקה

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 11/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)

1 חלמון

1 ביצה

2.5 כוסות קמח לבן

1/8 כוס פרג שלם

למילוי הפרג:

1.5 כוסות חלב

1.5 כוס סוכר

4 כוסות פרג טחון טרי

ביצה טרופה נוספת, ל"הדבקה"

100 גרם חמאה

50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים

1 כפית קינמון

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כוס ריבת פובידול

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מעבדים בקערת המיקסר עם וו לישה את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".

2 מוסיפים את הביצים והפרג השלם ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).

3 עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה כדי שיהיה נוח לרדד אותו.

4 מכינים את המילוי: מחממים את החלב והסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה, ומכבים את האש. מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספגים בפרג.

5 מוסיפים את הקינמון, החמאה, המוסקט ופירורי העוגיות וממשיכים לערבב את שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הריבה ושומרים במקרר עד שמשתמשים למילוי אוזני ההמן.

6 מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.

7 מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), ומזלפים את מילוי פרג.

8 סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן