אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוגיות מרנג אספרסו טבולות בשוקולד

מרנגים קטנים וקראנצ'יים בטעם קפה, טבולים בשוקולד קלים מאוד להכנה, טעימים ואסתטיים. עוגיות פשוט ממכרות, פרווה וללא גלוטן

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 14/04/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

4 חלבונים של ביצה L

2 כפיות תמצית וניל טהור

2 כפיות אינסטנט אספרסו, או כל אבקת קפה חזקה

חצי כפית מלח

רבע כפית קרם טרטר

200 גרם סוכר (כוס)

150 גרם שוקולד מריר איכותי, מומס בבן מארי ומצונן לטמפרטורת החדר

חצי כוס ברס (אגוזי לוז קצוצים מסוכרים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-100 מעלות.

2 מקציפים במיקסר חלבונים עם תמצית וניל, אבקת קפה, מלח וקרם טרטר במהירות בינונית גבוהה, עד שנוצרות גבעות רכות בקצף. מוסיפים את הסוכר בצורה מאוד הדרגתית, כף אחרי כף, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהקצף מבריק.

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצקים בעזרת כף את תערובת המרנג על נייר האפייה (אפשר להשתמש  בשק זילוף, אבל לא חובה). מקפידים על מרווח של 2-3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

4 אופים בתנור כשעתיים, עד שהעוגיות יבשות בצדדים, קריספיות וקשיחות. כשהעוגיות נפרדות בקלות מנייר האפייה והמרכז שלהן נשאר מעט רך - סימן שהן מוכנות.

5 מכבים את התנור, ומשאירים את הדלת מעט פתוחה (אפשר לשים כף עץ שתעזור לדלת להישאר פתוחה). מניחים לעוגיות להצטנן בתנור למשך שעה נוספת. מוציאים מהתנור, מעבירים עם נייר האפייה לרשת צינון ומצננים באופן מלא.

6 מיד כשהעוגיות מצטננות מחלצים אותן מנייר האפייה, וטובלים עד האמצע בשוקולד. נותנים לעודפי השוקולד לזלוג ומחזירים לנייר האפייה. מפזרים מעט ברס. מעבירים למקרר להתגבשות השוקולד למשך 25-30 דקות.

7 מאחסנים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. הן נשמרות כ-3 ימים (אך מתחסלות הרבה קודם). סטיילינג: שני הולצקר מ-http://www.foo-food.com תודה לפלורליס על הצילומים בלוקיישן והשימוש בכלים http://floralis.co.il