אוכל
צילום׃ נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה

סופגניות ללא טיגון

רגע לפני שהחג נגמר, מוטב להניח לכד השמן ולהיפרד בכבוד עם סופגניות אפויות מצופות בסוכר וקינמון

נעמי אבליוביץ' | השף הלבן, תנובה | פורסם 03/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

2/3 כוס חלב פושר

25 גרם שמרים לחים

10 גרם חמאה מומסת

1/3 כוס סוכר

1 ביצה

½ 2 כוסות קמח

קורט אגוז מוסקט

קורט מלח ים

לציפוי סוכר- קינמון:

40 גרם חמאה מומסת

¾ כוס סוכר

½ כף קינמון

אופן ההכנה:

1 בקערה מניחים 3 כפות מהחלב הפושר ואת השמרים, מערבבים ומניחים בצד כ-5 דקות.

2 בקערה נפרדת מניחים את החלב הנותר, החמאה והסוכר ומערבבים. מוסיפים לתערובת השמרים.

3 מוסיפים את הביצה, הקמח, המוסקט והמלח ובעזרת מזלג מערבבים היטב רק עד לתערובת אחידה.

4 לשים את הבצק בעזרת וו לישה מספר דקות. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח, אם הוא יבש מדי, מוסיפים מעט חלב. הבצק אמור להיות חלק, מבריק וגמיש, לא דביק מדי.

3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים מעט ומכדררים לכדור. מניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת או שקית ניילון ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה.

4 מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח ולשים אותו מעט. מרדדים לעלה בעובי של כ- ½ 1 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5-7 ס"מ, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת חותכן קטן יותר קורצים עיגולים קטנים במרכז כל עיגול. מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת של 45 דקות.

5 מחממים תנור ל-190 מעלות.

6 אופים את הסופגניות עד שהתחתית שלהן מקבלת גוון שזוף, כ-8-10 דקות.

7 מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים את הסוכר והקינמון. בקערה נפרדת מניחים את החמאה המומסת. כשהסופגניות התקררו מעט טובלים אותן בחמאה ומגלגלים בתערובת הסוכר. מגישים מיד, כשהסופגניות עוד חמות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות