אוכל
צילום׃ MAGIG, Pastaghetti

מכינים בבית: אבקת שוקו ביתית

בחוץ סוער ושוב נתקעתם בלי אבקת שוקו בבית? עזבו את המטרייה וראו כמה קל להכין אבקת שוקו מחומרים שיש במזווה

MAGIG | Pastaghetti | פורסם 28/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

180 גרם שוקולד מריר, 65% מוצקי קקאו לפחות

85 גרם קקאו מאיכות טובה

30 גרם סוכר חום

100 גרם סוכר לבן דק-דק או אבקת סוכר

30 גרם קורנפלור

אופציה: חומרי טעם אחרים לא נוזליים כמו מקל וניל, קינמון, אניס ועוד

אופן ההכנה:

מניחים במעבד מזון את השוקולד וקוצצים אותו דק ככל שניתן. עשו זאת בפולסים כדי שהוא לא יתחמם ויימס. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת אבקה בצבע אחיד. במידה ואין מעבד מזון, קוצצים את השוקולד בסכין חדה עד שמתקבלת אבקת שוקולד, אותה מערבבים עם שאר החומרים. שומרים בצנצנת סגורה היטב.

שוקולד חם מאבקת שוקולד ביתי:

1 מניחים בסיר קטן 3 כפות אבקה, לאט ותוך ערבוב מוסיפים 150 מ"ל חלב קר. מערבבים עד שאין גושים.

2 מביאים את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב, עד שהמשקה מתעבה ומקבל מרקם של קרם קטיפתי. מגישים מיד בתוספת קצפת, או עוגייה בצד.

* המתכון התפרסם לראשונה בבלוג Pastaghetti

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!