אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

סלט ראש השנה עם עוגיות לוטוס

סוף עונת הסברס, שיא עונת התאנים ותחילת עונת הרימונים. שלושה פירות מיוחדים בעלי עונה קצרה משולבים בסלט חגיגי

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 03/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 רימון, פרוט לגרגרים

8-6 תאנים (תלוי בגודלן), חתוכות לקוביות קטנות

2 סברס, חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות נענע קצוצה

מיץ מלימון גדול

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

10 עוגיות לוטוס (100 גרם)

 6 יח' בישקוטי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים, מלבד העוגיות והבישקוטים. מניחים לחצי שעה. טועמים ואם צריך מוסיפים מעט סוכר או מיץ לימון.

2 שוברים את העוגיות לחתיכות קטנות, חותכים את הבישקוטים לקוביות ומערבבים ביניהם.

3 לפני ההגשה מסדרים בכלי הגשה שכבות של תערובת העוגיות וסלט פירות. יוצקים על כל מנה מהרוטב שנוצר בקערת הסלט ומגישים.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!