צילום׃ SXC
בלינצ'ס על בסיס שוקולד עם אגסים מקורמלים ואגוזים
קינוח מפנק וטעים במיוחד
| תחרות מתכוני השוקולד של עלית
| פורסם 18/12/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבלינצ'ס
1 ביצה
חצי כוס מים
1/4 כוס שמן
2 כפות קמח
1 כף קקאו משובח
50 גרם שוקולד מריר עלית 60% מוצקי קקאו
כפית שטוחה אבקת אפייה
2 כפות סוכר גרידת תפוז
קורט מלח
לאגסים
2 אגסים חתוכים לפרוסות דקות
חופן אגוזי פקאן
3 כפות סוכר
כפית דבש
15 גרם חמאה
2 כפות ליקר משובח
כפית שטוחה קינמון
אופן ההכנה:
לבלינצ'ס:
ממיסים שוקולד מערבבים יחד את כל חומרי הבלילה ולבסוף יוצקים פנימה את השוקולד המומס יוצרים במחבת פנקייק, בלינצ'סים קטנים ועגולים ומניחים בצד במקביל, מכינים את האגסים: על אש נמוכה שמים את כל החומרים יחד עד שהאגסים מקורמלים ורכים. הכנת המנה:
מסדרים שכבות של בלינצ'ס ואגסים ומעל הכל יוצקים רוטב קרמל. מומלץ להגיש עם כדור גלידת שוקולד בצד.