צילום׃ יחסי ציבור
קאפקייקס לימון מרנג
עוגה אישית, לימונית ומפנקת בציפוי מרנג אוורירי ומתוק
ויולה גורן | ויולה קאפקייקס
| פורסם 21/05/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
3 ביצים
גרידה מלימון אחד + מיץ לימון
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
200 גרם שמנת חמוצה
למרנג
100 גרם חלבונים
200 גרם סוכר
250 גרם מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 במיקסר עם גיטרה טורפים היטב חמאה, סוכר וגרידת לימון עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה ביצים ועוברים עם לקקן כל פעם שמוסיפים ביצה. מוסיפים לסירוגין קמח, שמנת חמוצה ומיץ לימון (לא לערבב יותר מדי).
3 מזלפים לתוך מנז'טים 3/4 גובה ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
4 להכנת המרנג שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה (עד לקבלת סירופ סמיך).
5 מקציפים את החלבונים וכשהסירופ מגיע לטמפ' הנכונה מוסיפים אותו לחלבונים תוך כדי הקצפה במהירות בינונית.
6 ממשיכים להקציף עד שהמרנג מתקרר. מזלפים על הקאפקייקס. יש אפשרות לשרוף עם ברנר.