אוכל
צילום׃ קפה יפו

עוגת שוקולד חמה-קרה

מעט מרכיבים, מעט עבודה, והתוצאה? פצצה

רוני ריבלין | קפה יפו | פורסם 20/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם (1 כוס) סוכר

200 גרם חמאה

4 חלמונים

4 ביצים

90 גרם (3/4 כוס) קמח לבן

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 ממיסים שוקולד וחמאה בקערה מעל סיר עם מים (בן מארי).

2 כשהכול נמס מוסיפים סוכר.

3 מוסיפים את הביצים והחלמונים אחד אחרי השני, תוך כדי ערבוב.

4 מוסיפים קמח ומלח.

5 אופים בתבנית עגולה (בקוטר 26 ס"מ) או ב-18 תבניות מאפינס, ב-170 מעלות. זמן האפייה לעוגה - 25 דקות, למאפינס – 13-17 דקות. העוגות צריכות להיות רכות מבפנים, עם שוליים מגובשים.

6 לפני ההגשה מחממים מעט. ניתן ורצוי להגיש עם רוטב שוקולד, גלידה ושקדים קלויים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה