צילום׃ קפה יפו
עוגת שוקולד חמה-קרה
מעט מרכיבים, מעט עבודה, והתוצאה? פצצה
רוני ריבלין | קפה יפו
| פורסם 20/06/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם חמאה
4 חלמונים
4 ביצים
90 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 ממיסים שוקולד וחמאה בקערה מעל סיר עם מים (בן מארי).
2 כשהכול נמס מוסיפים סוכר.
3 מוסיפים את הביצים והחלמונים אחד אחרי השני, תוך כדי ערבוב.
4 מוסיפים קמח ומלח.
5 אופים בתבנית עגולה (בקוטר 26 ס"מ) או ב-18 תבניות מאפינס, ב-170 מעלות. זמן האפייה לעוגה - 25 דקות, למאפינס – 13-17 דקות. העוגות צריכות להיות רכות מבפנים, עם שוליים מגובשים.
6 לפני ההגשה מחממים מעט. ניתן ורצוי להגיש עם רוטב שוקולד, גלידה ושקדים קלויים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!