אוכל
צילום׃ יואב גולדברג, יחסי ציבור

סופגניות

מתכון קלאסי לסופגניות הכי טעימות שיש, במילוי ריבה, ריבת חלב או ללא מילוי

רן בן דוד | קפה גרג | פורסם 04/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

75 גרם חמאה רכה
250 מ"ל חלב
560 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים מפוררים (ניתן לפורר עם הידיים)
1 כף קוניאק
80 גרם סוכר
2 ביצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה במיקסר (עם וו לישה) לכ-5 דקות. מוספים את החמאה לתערובת ולשים כעוד 5 דקות עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד.

2 מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את עצמו.

3 יוצרים מהבצק כדורים בגדול שנע בין 50 – 80 גרם ומניחים להתפחה שנייה כשעה עד שעתיים.

4 מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.

5 ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל הסופגניות.

6 לאחר הטיגון ניתן להזריק לסופגניות סוגי ריבה שונים שאוהבים, ריבת חלב, שוקולד וכדומה.