צילום׃ יואב גולדברג, יחסי ציבור
סופגניות
מתכון קלאסי לסופגניות הכי טעימות שיש, במילוי ריבה, ריבת חלב או ללא מילוי
רן בן דוד | קפה גרג
| פורסם 04/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
75 גרם חמאה רכה
250 מ"ל חלב
560 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים מפוררים (ניתן לפורר עם הידיים)
1 כף קוניאק
80 גרם סוכר
2 ביצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה במיקסר (עם וו לישה) לכ-5 דקות. מוספים את החמאה לתערובת ולשים כעוד 5 דקות עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד.
2 מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את עצמו.
3 יוצרים מהבצק כדורים בגדול שנע בין 50 – 80 גרם ומניחים להתפחה שנייה כשעה עד שעתיים.
4 מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
5 ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל הסופגניות.
6 לאחר הטיגון ניתן להזריק לסופגניות סוגי ריבה שונים שאוהבים, ריבת חלב, שוקולד וכדומה.