אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

מגדל קוקילידה

תשכחו מכל מה שחשבתם על אחד הקינוחים הכי אהובים, ותעשו מקום בלב ובמקרר למגדל המרהיב הזה. אמנם הכנת העוגיות דורשת מעט סבלנות, אבל תסתכלו על התמונה, ותבינו שזה לגמרי שווה את זה

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 29/05/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חמאה רכה

160 גרם (שלושת רבעי כוס+כף) סוכר לבן

160 גרם (שני שליש כוס) סוכר חום

2 כפיות תמצית וניל

2 ביצים

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

1 כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

250 גרם (כוס ורבע) שוקולד צ'יפס

למילוי:

מכל גלידה בטעם שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.

2 במערבל עם וו גיטרה מקרימים את החמאה, הסוכר לבן והסוכר חום למשך כמה דקות עד לקבלת קרם בהיר.

3 מוסיפים את תמצית הווניל והביצים, אחת בכל פעם, ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח וכוס מהשוקולד צ'יפס, ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.

4 יוצרים כדורי בצק של 6-7 ס"מ (כדאי להיעזר בכף גלידה).

5 מניחים בכל פעם כדור בצק בין 2 ניירות אפייה משומנים היטב, ומשטחים בכף היד לעוגייה גדולה ושטוחה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק עד לקבלת 8-10 עוגיות גדולות (ניתן לשטח 2 עוגיות על כל נייר אפייה).

6 מפזרים על כל עוגייה מעט שוקולד צ'יפס, ואופים כל תבנית 10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום. מצננים.

7 מוציאים את הגלידה מהמקפיא לריכוך. משטחים כמה כפות גלידה בין כל עוגייה ועוגייה ליצירת מגדל, ומעבירים להקפאה למשך כחצי שעה להתייצבות. פורסים וזוללים ישר מהמקפיא.

העוגה נשמרת עד שבוע במקפיא כשהיא מכוסה היטב.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר חגגנו עם פאי סמורס עם שוקולד ומרשמלו

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?