אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז בלי קמח

קאפקייקס סופר-שוקולדיים ללא קמח ובתוספת אגוזים, שאפשר להגיש במראה מפונפן עם קצפת - אבל גם בלעדיה הם טעימים ביותר

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 08/04/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לקאפקייקס:

250 גרם שוקולד מריר (רצוי באיכות טובה, עם 56% מוצקי קקאו לפחות)

100 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

לציפוי ועיטור (לא חובה):

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר.

2 במעבד מזון טוחנים יחד את השוקולד, האגוזים והסוכר לתערובת פירורית במרקם גס. מוסיפים לתערובת את הביצים, תמצית הווניל והמלח. מערבבים היטב.

3 בעזרת כף קפיצית של גלידה (או שתי כפות רגילות) ממלאים את השקעים בבלילה. מעבירים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד שהקאפקייקס יציבים למגע. מוציאים ומצננים על רשת.

4 אם רוצים, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומצפים את הקאפקייקס.

* הקאפקייקס יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (ולא בקירור) עד 4 ימים. את ציפוי הקצפת מומלץ להוסיף רק לקראת ההגשה. 

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> והנה ממתקי קוקוס פשוט מושלמים

>> מתכונים כשרים לפסח