קאפקייקס שוקולד ואגוזי לוז בלי קמח
קאפקייקס סופר-שוקולדיים ללא קמח ובתוספת אגוזים, שאפשר להגיש במראה מפונפן עם קצפת - אבל גם בלעדיה הם טעימים ביותר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לקאפקייקס:
250 גרם שוקולד מריר (רצוי באיכות טובה, עם 56% מוצקי קקאו לפחות)
100 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לציפוי ועיטור (לא חובה):
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר.
2 במעבד מזון טוחנים יחד את השוקולד, האגוזים והסוכר לתערובת פירורית במרקם גס. מוסיפים לתערובת את הביצים, תמצית הווניל והמלח. מערבבים היטב.
3 בעזרת כף קפיצית של גלידה (או שתי כפות רגילות) ממלאים את השקעים בבלילה. מעבירים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד שהקאפקייקס יציבים למגע. מוציאים ומצננים על רשת.
4 אם רוצים, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומצפים את הקאפקייקס.
* הקאפקייקס יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (ולא בקירור) עד 4 ימים. את ציפוי הקצפת מומלץ להוסיף רק לקראת ההגשה.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי