אוכל
צילום׃ Alexios Zavros, Istock

פבלובת קצפת דומדמניות ופטל

בשילוב טעמי וניל והדרים

אבירם דותן | מסעדת Luciana | פורסם 10/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

למרנג:

4 חלבונים
¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד

למילוי:

2 מכלי שמנת מתוקה
1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס ליקר תפוזים או ברנדי
חצי חבילה ג'לטין (7 גרמים)
1/2 צנצנת מעדן תפוזים

לרוטב:

סלסילת פטל אדום
סלסילת דומדמניות טריות (אם לא משיגים אפשר להשתמש בפירות יער קפואים)
מעט סוכר לבן

אופן ההכנה:

1 הכנת המרנג: מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר במהירות גבוהה. כשהקצף הופך ליציב לגמרי, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מוסיפים את שארית הסוכר ואת גרידת הלימון לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות. 2. מחממים את התנור ל-100 מעלות צלזיוס, ומצפים תבנית בנייר אפייה. מזלפים מעל התבנית, בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף, עיגול בקוטר כ-8 סנטימטרים, וממשיכים לזלף מעל השוליים, בתנועות סיבוביות, עוד כשלושה פסים, עד לגובה 4 סנטימטרים. משתדלים לזלף בדייקנות, כדי שהשוליים לא יתמוטטו. אופים בתנור שעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי. 3. הכנת המלית: חוצים את מקל הווניל ומוציאים את התרמילים. מקציפים את השמנת עם הסוכר ועם תרמילי הווניל (או תמצית הווניל), עד לקבלת קצפת יציבה. 4. בכוס קטנה מערבבים, בעזרת מזלג, ג'לטין וליקר תפוזים. מעבירים למיקרוגל לחימום קל של 20 שניות או עד שכל הגושים נמסים. מוסיפים לקצפת תוך כדי הקצפה קלה של כ-10 שניות. מוסיפים את מעדן התפוזים וממשיכים לקפל בעדינות, עד שהשמנת מקבלת גוון כתום עדין. מעבירים למקרר לצינון עד השימוש. 5. הכנת הרוטב: בקערה מניחים את הפירות ואת הסוכר, ומנענעים את הקערה קלות כך שהסוכר יעטוף את הפירות. 6. הגשה: ממלאים את סלסילות המרנג בכף וחצי מהשמנת המוקצפת, ומוסיפים מעל את הפירות שמהם ניגר רוטב.