אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

חיתוכיות חמאה ושקדים

מתכון לעוגיות פריכות וטעימות עם ריבה אדומה. לא לשומרי דיאטה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 15/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

6 ביצים

350 גרם סוכר (כוס ו-3/4)

250 גרם חמאה רכה

6 כפות שמנת מתוקה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

300 גרם קמח (2.5 כוסות של 200 מ"ל)

לחלק העליון:

לחלק העליון:

חצי כוס ריבת פטל

200 גרם חמאה

200 גרם שקדים מולבנים, פרוסים

300 גרם סוכר (1 כוס)

3 כפות שמנת מתוקה

4 כפות קמח

אופן ההכנה:

1 הבסיס: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה, המיץ וגרידת הלימון וממשיכים לערבב. לבסוף מוסיפים את הקמח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מרפדים תבנית של 35 על 40 ס"מ בנייר אפייה, מעבירים את התערובת ומיישרים בעזרת מרית (תתקבל שכבה של כ-1 ס"מ).

3 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה מתחיל להתייצב. מוציאים, מניחים להצטנן ומגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.

4 מעבירים את ריבת הפטל דרך מסננת דקה (בשביל להיפטר מהגרגרים) ומורחים על העוגה בצורה אחידה.

5 מעבירים את שאר החומרים לסיר ומחממים עד שכל החמאה נמסה והתערובת מתחילה לרתוח.

6 מפזרים בצורה אחידה על העוגה ואופים עוד 15 דקות ב-200 מעלות. מצננים וחותכים לריבועים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!