חיתוכיות חמאה ושקדים
מתכון לעוגיות פריכות וטעימות עם ריבה אדומה. לא לשומרי דיאטה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
6 ביצים
350 גרם סוכר (כוס ו-3/4)
250 גרם חמאה רכה
6 כפות שמנת מתוקה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
300 גרם קמח (2.5 כוסות של 200 מ"ל)
לחלק העליון:
לחלק העליון:
חצי כוס ריבת פטל
200 גרם חמאה
200 גרם שקדים מולבנים, פרוסים
300 גרם סוכר (1 כוס)
3 כפות שמנת מתוקה
4 כפות קמח
אופן ההכנה:
1 הבסיס: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה, המיץ וגרידת הלימון וממשיכים לערבב. לבסוף מוסיפים את הקמח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מרפדים תבנית של 35 על 40 ס"מ בנייר אפייה, מעבירים את התערובת ומיישרים בעזרת מרית (תתקבל שכבה של כ-1 ס"מ).
3 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה מתחיל להתייצב. מוציאים, מניחים להצטנן ומגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.
4 מעבירים את ריבת הפטל דרך מסננת דקה (בשביל להיפטר מהגרגרים) ומורחים על העוגה בצורה אחידה.
5 מעבירים את שאר החומרים לסיר ומחממים עד שכל החמאה נמסה והתערובת מתחילה לרתוח.
6 מפזרים בצורה אחידה על העוגה ואופים עוד 15 דקות ב-200 מעלות. מצננים וחותכים לריבועים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!