שטרודל אגסים על בסיס מלווח
הדרך הפשוטה והמהירה ביותר להכנת שטרודל במילוי אגסים, אגוזים ודבש ומעטפת קראנצ'ית היסטרית
פרנק אזולאי | עושים שכונה
| פורסם 19/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
חבילת מלווח
4 אגסים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם סוכר
50 גרם קינמון
אבקת סוכר
100 מ"ל דבש
תרסיס שמן בטעם חמאה (פרווה)
אופן ההכנה:
1 מרססים שמן בטעם חמאה על מחבת, מוסיפים את האגסים, סוכר, אגוזי מלך, קינמון ומקפיצים כ-5 דקות. מניחים את התערובת בצד להצטננות.
2 חותכים את המלווח לריבוע גדול ככל שניתן, מניחים את התערובת במרכז ומקפלים.
3 מרססים במחבת נוספת שמן בטעם חמאה.
4 מטגנים את המלווח על המחבת משני הצדדים.
5 רגע לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ומוזגים מעט דבש.