תמונת AVI׃ mako
סופלה ריקוטה עם ריבת לימונים
סופלה אפוי מגבינת ריקוטה ולימון, מוגש עם ריבת לימונים מתוקה
ג'קי אזולאי | מאסטר שף
| פורסם 27/12/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסופלה ריקוטה:
1/2 ק"ג ריקוטה
ביצה
2 כפות קמח
כוס סוכר
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
כף לימונצ'לו
לריבת הלימונים:
4 לימונים
1/2 1 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מקל וניל
אופן ההכנה:
1 סופלה ריקוטה: מערבבים את כל החומרים יחד. משמנים תבניות אפייה בחמאה, מפזרים בתבנית סוכר באופן שווה (מסובבים את התבנית כדי שהסוכר יידבק לכל הצדדים). מנערים ונפטרים מהסוכר העודף.
2 שופכים את התערובת לתוך 4 קוקוטים אישיים ואופים 40 דקות בחום של 180 מעלות.
3 לריבת הלימונים: חותכים את הלימונים לפרוסות דקות. מעבירים לסיר, מוסיפים סוכר, מים ומקל וניל ומבשלים כשעה, עד לקבלת מרקם ריבתי.
4 להגשה: מוציאים את הסופלה מהתנור, מפזרים מעל את הריבה ומגישים חם.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!