אוכל
תמונת AVI׃ mako

סופלה ריקוטה עם ריבת לימונים

סופלה אפוי מגבינת ריקוטה ולימון, מוגש עם ריבת לימונים מתוקה

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופלה ריקוטה:

1/2 ק"ג ריקוטה

ביצה

2 כפות קמח

כוס סוכר

גרידה מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

כף לימונצ'לו

לריבת הלימונים:

4 לימונים

1/2 1 כוסות סוכר

2 כוסות מים

מקל וניל

אופן ההכנה:

1 סופלה ריקוטה: מערבבים את כל החומרים יחד. משמנים תבניות אפייה בחמאה, מפזרים בתבנית סוכר באופן שווה (מסובבים את התבנית כדי שהסוכר יידבק לכל הצדדים). מנערים ונפטרים מהסוכר העודף.

2 שופכים את התערובת לתוך 4 קוקוטים אישיים ואופים 40 דקות בחום של 180 מעלות.

3 לריבת הלימונים: חותכים את הלימונים לפרוסות דקות. מעבירים לסיר, מוסיפים סוכר, מים ומקל וניל ומבשלים כשעה, עד לקבלת מרקם ריבתי.

4 להגשה: מוציאים את הסופלה מהתנור, מפזרים מעל את הריבה ומגישים חם.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!