אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

כדורי שלג

מתכון לממתק משגע, פירורי עוגה עם תערובת גבינות וקצפת מצופים בקוקוס

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 04/04/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לעוגת הבסיס:

7 ביצים

5 כפות מים קרים

קמצוץ מלח

200 גרם סוכר (1 כוס)

שקית סוכר וניל

200 גרם קמח (1/2 -1 כוסות)

1/2 כפית אבקת אפייה

תבנית גדולה ושטוחה (כמו תבנית התנור), מרופדת בנייר אפייה ומשומנת

לכדורים:

250 גרם גבינה לבנה רזה

150 גרם גבינת שמנת

100 מ"ל חלב

שקית סוכר וניל

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

2 מיכלי שמנת מתוקה

כפית מייצב קצפת (לא חובה)

200 גרם קוקוס

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים ביחד עם 5 כפות מים קרים וקמצוץ מלח. מוסיפים את הסוכר ביחד עם סוכר הווניל בהדרגה, תוך כדי הקצפה. מקציפים 5 דקות.

2 מקפלים בעזרת מרית את החלמונים (אין צורך להקציף אותם) לתוך קצף החלבונים.

3 מנפים את הקמח עם אבקת האפייה מעל תערובת הביצים, ומקפלים לתוך התערובת.

4 מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בעזרת מרית. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 25 דקות. מצננים לגמרי לפני השלב הבא.

5 מכינים את כדורי השלג: מערבבים היטב בקערה את הגבינה הלבנה עם גבינת השמנת, החלב, סוכר הווניל והסוכר.

6 בקערה שנייה מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם המייצב, עד לקבלת קצפת יציבה.

7 מאחדים את שתי התערובות עם מרית.

8 מפוררים את העוגה עם האצבעות (פעולה שדורשת קצת סבלנות), ומערבבים את פירורי העוגה עם תערובת הגבינות והקצפת.

9 יוצרים כ-25 עד 30 כדורים, ומגלגלים בתוך הקוקוס. שומרים במקרר (ניתן להקפיא).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!