כדורי שלג
מתכון לממתק משגע, פירורי עוגה עם תערובת גבינות וקצפת מצופים בקוקוס
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
לעוגת הבסיס:
7 ביצים
5 כפות מים קרים
קמצוץ מלח
200 גרם סוכר (1 כוס)
שקית סוכר וניל
200 גרם קמח (1/2 -1 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
תבנית גדולה ושטוחה (כמו תבנית התנור), מרופדת בנייר אפייה ומשומנת
לכדורים:
250 גרם גבינה לבנה רזה
150 גרם גבינת שמנת
100 מ"ל חלב
שקית סוכר וניל
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
2 מיכלי שמנת מתוקה
כפית מייצב קצפת (לא חובה)
200 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
1 מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים ביחד עם 5 כפות מים קרים וקמצוץ מלח. מוסיפים את הסוכר ביחד עם סוכר הווניל בהדרגה, תוך כדי הקצפה. מקציפים 5 דקות.
2 מקפלים בעזרת מרית את החלמונים (אין צורך להקציף אותם) לתוך קצף החלבונים.
3 מנפים את הקמח עם אבקת האפייה מעל תערובת הביצים, ומקפלים לתוך התערובת.
4 מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה בעזרת מרית. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 25 דקות. מצננים לגמרי לפני השלב הבא.
5 מכינים את כדורי השלג: מערבבים היטב בקערה את הגבינה הלבנה עם גבינת השמנת, החלב, סוכר הווניל והסוכר.
6 בקערה שנייה מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם המייצב, עד לקבלת קצפת יציבה.
7 מאחדים את שתי התערובות עם מרית.
8 מפוררים את העוגה עם האצבעות (פעולה שדורשת קצת סבלנות), ומערבבים את פירורי העוגה עם תערובת הגבינות והקצפת.
9 יוצרים כ-25 עד 30 כדורים, ומגלגלים בתוך הקוקוס. שומרים במקרר (ניתן להקפיא).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!