צילום׃ Elenathewise, Istock
קרם ברולה
אדי ממאסטר שף מציג את הגירסה שלו לקינוח האיטלקי ההורס. מסובך? ממש לא
אדי מזרחי | mako
| פורסם 22/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 מיכלי שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל (עדיף כזו עם גרגירים, אבל לא חובה)
חצי כוס ועוד שתי כפות סוכר לבן
4 חלמונים
אופן ההכנה:
1 שמים את השמנת, הסוכר והוניל בסיר ומחממים על אש קטנה.
2 טורפים את החלמונים עם שתי כפות סוכר, עד לקבלת בלילה חלקה.
3 מוסיפים מעט מהשמנת החמה לבלילת הביצים, לאט ותוך כדי ערבוב.
4 מעבירים את בלילת החלמונים לסיר ומחממים עוד 2 דקות.
5 יוצקים לקעריות חסינות חום, מסדרים בתבנית עם מעט מים (זהירות, שהקרם לא יירטב) ואופים ב-120 מעלות למשך חצי שעה, עד התייצבות.
6 מעבירים למקרר לשעתיים, מפזרים סוכר לבן ושורפים במבער או בסיבוב קצר מתחת לגריל התנור.