צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
עוגיות פיסטוק
עוגיות פיסטוק ושוקולד צ'יפס - ירוקות, מתוקות וסופר קלות להכנה
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 26/02/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (50 מנות):
240 גרם קמח
150 גרם חמאה רכה
130 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
2 חלמונים
כף מחית פיסטוק
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומלח עד שמתקבלת תערובת בהירה ואחידה.
2 מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.
3 מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות רק עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי.
5 מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בקצרה.
6 מחלקים את התערובת לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לגליל בעובי 5 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.
7 מחממים תנור ל-160 מעלות.
8 מוציאים מהמקרר, פורסים כל גליל לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, מניחים על גבי נייר אפייה ואופים 15-20 דקות. מצננים בתבנית. היזהרו מאפיית יתר, כשמוציאים מהתנור העוגיות עדיין רכות והן מתקשות בקירור.