אוכל
צילום׃ שירלי נמש, מתוקים שלי

קסטה ביתית

המתכון הבא כ"כ טעים ומוצלח, שגם אם תחליטו לאמץ רק חלק ממנו ולהכין אפילו רק את הביסקוויטים, כבר הרווחתם

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 26/07/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לביסקוויטים:

2.5 כוסות+2 כפות (380 גרם) קמח

1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה

1 כפית סודה לשתייה

3/4 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

1/3 כוס (120 גרם) דבש

5 כפות (75 מ"ל) חלב

1 כף תמצית וניל

למילוי

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות

1 מיכל של 1.2 ליטר גלידה קנויה או ביתית

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מערבלים יחד קמח, סוכר חום וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים בקערית נפרדת חלב, דבש ותמצית וניל ויוצקים לקערת המיקסר. מערבלים רק עד שנוצר בצק.

2 יוצרים מהבצק ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

3 אחרי שהבצק התקרר דיו, מוציאים אותו מהקירור ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח קלות. הבצק דביק מאוד, ולכן חשוב לקמח היטב גם את משטח הרידוד וגם את המערוך.

4 מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ, בעזרת גלגלת משוננת (אפשר גם בעזרת גלגלת לפיצה או סכין), חותכים מלבנים שווים בגודל הרצוי לביסקוויטים. אני בחרתי להכין מלבנים גדולים יחסית שיתאימו לקסטה, גודל של 10X 5 ס"מ.

5 בעזרת החלק הקטום של שיפוד עץ מחוררים כל מלבן, על מנת לשוות לו מראה של ביסקוויט.

6 מעבירים את המגש ועליו בצק הביסקוויטים למקפיא לכ-20-30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.

7 אופים את הביסקוויטים הישר מהמקפיא למשך כ-15 דקות. מצננים לחלוטין. כבר בשלב הזה מדובר במתכון מוצלח מאוד. הביסקוויטים פשוט מעולים והייתי צריכה להגן עליהם בחירוף נפש על מנת שלא יעלמו לפניי שאהפוך אותם לקסטות.

8 מכינים את הגאנאש: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד. מניחים לדקה אחת ולאחר מכן מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים לטמפ' החדר.

9 מחלקים את הביסקווטים לזוגות שווים, על מחצית מהזוגות מורחים גאנאש ומאפשרים לו להתקשות (אפשר במקרר או במקפיא). אחרי שהגאנאש התיייצב מניחים עליו קוביות גלידה באותו הגודל של הביסקוויט.

10 אחרי שהגאנאש התיייצב מניחים עליו קוביות גלידה באותו הגודל של הביסקוויט. סוגרים בביסקוויט נוסף, ואוכלים מיד.

>> רוצים לראות את המתכון בתמונות?