עוגת ביסקוויטים בקלי קלות
תנו לילדים להכין לכם (ולהם) את העוגה הכי נוסטלגית שיש, כמעט בלי עזרה בכלל. ביסקוויטים, מילוי קרמי ולמעלה - שוקולד. מי צריך יותר?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
נוסטלגיה היא סוג של תבלין. יש מאכלים שטעימים יותר רק בגלל שהם זכורים לנו מהילדות. היה לי פעם חבר קיבוצניק שאהב פתיתים אבל רק כשהם דביקים, בגוש אחד ובלי מלח. למה? כי ככה בישלו אותם אצלו בקיבוץ. לפעמים אני חוששת להכין מאכל שזכור לי בתור "הכי טעים בעולם" רק מהפחד שאם מסירים ממנו את הנוסטלגיה, כלומר – נותנים אותו לגמדות הבית לטעימה, מגלים שהוא בעצם לא הכי מוצלח. אבל יש דברים שהנוסטלגיה אומנם מוסיפה לרמת החיוך והעונג שהם מייצרים, אבל מכינים אותם מסיבה אחת בלבד – הם פשוט נורא טעימים! כזאת היא עוגת הביסקוויטים. מאז שאני ילדה אני מכינה אותה באותה צורה בדיוק, בלי לשנות כלום והיום גמדות הבית מכינות אותה (כמעט) בלי עזרה שלי. זמן ההכנה שלה אפסי וכולם, אבל כולם, אוהבים אותה.
מרכיבים :
400 גרם ביסקוויטים
חצי כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
למילוי
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
2 כפות סוכר (אפשר 3 אם אוהבים מתוק יותר)
2 קופסאות (500 גרם בסך הכל) גבינה לבנה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, החלב והסוכר לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה וקליפת לימון ומקציפים רק עד שהן נטמעות.
2 מערבבים בצלחת עמוקה חצי כוס חלב ותמצית וניל. טובלים ביסקוויט בחלב (טבילה מהירה וקצרה) ומניחים בתבנית מלבנית של 30X18 ס"מ. יוצרים כך שכבת ביסקוויטים.
3 מורחים בעדינות מחצית מהקרם על הביסקוויטים. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים. מורחים את שאר הקרם ומכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית.
4 ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת לציפוי, חצי דקה בכל פעם, ומערבבים. ממשיכים עד שכל השוקולד נמס והתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את הציפוי על העוגה. מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.
** הערת מערכת: במתכון המקורי מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם. רוב מי שניסו את המתכון עשו כך, וקיבלו תוצאה מעולה - אבל יש הטוענים שהקצפה של כל המרכיבים ביחד מניבה תוצאה דלילה מדי. לכן שינינו את אופן ההכנה כך שקודם מקציפים את השמנת עם החלב, הסוכר והאינסטנט פודינג, ורק אז מוסיפים את הגבינה הלבנה. מי שהקציף הכל יחד והצליח - מוזמן להמשיך לנהוג כך.


שאלות תשובות
האם קליפת הלימון המגוררת הכרחית למתכון?
לא. חלק ממכיני המתכון חושבים שהיא מוסיפה המון, אבל אחרים חושבים שהיא דווקא גורעת. אנחנו מעדיפים את עוגת הביסקוויטים עם גרידת הלימון, אבל זה ממש לא מחייב. אפשר גם כמובן להוסיף כמות קטנה יותר.
האם אפשר להקפיא את עוגת הביסקוויטים?
לא מומלץ.




