אוכל
צילום׃ מור כהן, mako אוכל

עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד

לא תאמינו, אבל עוגת הקוקוס פרווה הנהדרת הזו היא רק התירוץ להכנת ציפוי הפאדג' הבלתי ייאמן שמגיע איתה

מור כהן | mako אוכל | פורסם 23/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוגה מצוינת עם טעם קוקוסי ועדין ומרקם שיכול להתקבל רק משילוב של שבבי קוקוס בבלילה, ועם ציפוי גאנאש פאדג'י עבה ונהדר. האמת היא שציפוי הפאדג' לבדו מצדיק הכנה של העוגה הזו.

מרכיבים :

לעוגה אחת בקוטר של 24 ס"מ

3/4 כוס (160 גרם) שמן קנולה

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

4 ביצים גדולות

1 כוס (240 גרם) קרם קוקוס

1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח לבן

1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון

1 כפית (3 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית (3 גרם) מלח

1 כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי וקישוט

1/2 כוס (120 גרם) קרם קוקוס

250 גרם שוקולד מריר

1 כף (21 גרם) סירופ תירס/דבש

1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון, קלוי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.

 

2 מערבבים שמן, סוכר, ביצים, וניל וקרם קוקוס בקערה גדולה.

 

3 מוסיפים קמח, קוקוס טחון, אבקת אפייה ומלח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

 

4 יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-20-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לגמרי.

 

5 להכנת הגאנאש: מניחים קרם קוקוס בסיר ומביאים לסף רתיחה.

 

6 מניחים שוקולד מריר בקערה. כאשר הקרם מתחיל לרתוח, יוצקים אותו על השוקולד. ממתינים 3-4 דקות ומערבבים עד לקבלת גאנאש אחיד חלק.

 

7 מוסיפים סירופ תירס או דבש ומערבבים היטב. מניחים בצד עד שהגאנאש מגיע לטמפרטורת החדר ומסמיך.

 

8 מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים עליה את ציפוי הפאדג' – אם הוא ממש סמיך ויש צורך בכך, "עוזרים" לו לצפות את כל העוגה בעזרת לקקן.

 

9 מקשטים בקוקוס קלוי.

 

הערות

אם רוצים לקלות לבד את הקוקוס: מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים את הקוקוס הטחון על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומעבירים לתנור ל-5-10 דקות, עד שהקוקוס משחים קלות. חשוב להישאר בקרבת התנור ולשים לב לקוקוס – בתנור החזק שלי רובו השחים כבר לאחר כ-3 דקות, ואם הייתי משאירה אותו שם אפילו חצי דקה נוספת, הוא היה נשרף לגמרי.

 

* בקרו בבלוג של מור - מורקייק

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו את הגרסה הקלילה של הפאי: גאלט תפוחים