אוכל
צילום׃ Rick Lew, GettyImages IL

מרק קוקוס ופירות העונה

קינוח מרענן ומפתיע

יואב בר | גלובס | פורסם 07/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

200 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 גבעול למון גראס
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות קורנפלור

להגשה

קוביות פירות לפי הטעם: מלון, תפוז, אשכולית. אפשר להוסיף גם סורבה פרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר את השמנת עם הסוכר. מוסיפים את הלמון גראס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה. 2. בכלי נפרד מערבבים את חלב הקוקוס עם הקורנפלור, ומוסיפים אותם לתערובת השמנת בהדרגה ותוך כדי ערבוב. 3. מבשלים עוד 2-3 דקות, עד שהתערובת מתעבה מעט. מסירים מהלהבה, מצננים ומעבירים למקרר. 4. יוצקים את המרק הקר לצלחות עמוקות, מוסיפים את הפירות/הסורבה ומגישים.