עוגיות בראוניז ללא קמח
מזל שפסח עוד שנייה מאחורינו, כי אחרת לא היינו יוצאים ממנו על הרגליים אלא מתגלגלים החוצה ככדור. וכן, לקרן אגם יש חלק משמעותי בזה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
16-20 עוגיות:
3 כוסות (360 גרם) אבקת סוכר
כפית (5 גרם) אבקת קורנפלור
מעט מלח
שלושת רבעי כוס (105 גרם) אבקת קקאו
2 חלבונים + ביצה גודל L
כפית מחית/תמצית וניל
1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה אבקת סוכר, קורנפלור, מלח וקקאו לתערובת אחידה.
3 מוסיפים את החלבונים ואת הביצה השלמה, מוסיפים את הווניל ומערבים היטב. לוקח כמה דקות והתערובת לאט לאט מתאחדת לבצק דביק.
4 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
5 בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות מעבירים תלוליות מבלילת העוגיות לתבנית. שומרים על מרווחים של 3-4 ס"מ בין העוגיות כי הן מאוד משטחות באפייה.
6 אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות נסדקות ומתייצבות ממש מעט. מוציאים אותן מהתנור בעודן רכות, במהלך הצינון הן יתקשו.
7 מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.
** העוגיות נשמרות עד שלושה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.