אוכל
צילום׃ עודד קרני

פודינג לחם ותפוחים

סיום מושלם לכל ארוחה

| טבע הריפוי | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות חלב 0% שומן
שלושת רבעי כוס סירופ מייפל
כף קינמון טחון
כוס חלבוני ביצים (כ 6-8 ביצים)
4 כוסות קוביות לחם (בלי קרום)
2 כוסות תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
כוס צימוקים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) טורפים את החלב עם הסירופ בקערה גדולה ומוסיפים קינמון. בקערה שנייה טורפים את החלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף ומערבבים לתוך תערובת החלב. מוסיפים את קוביות הלחם ומערבבים בזהירות. משהים למשך 30 דקות, עד שהנוזלים יספגו בלחם. מקפלים פנימה את התפוחים ואת הצימוקים ויוצקים לתבנית עם ציפוי אל-דבק, או לתבנית משומנת קלות, שמידותיה 20X30 ס"מ. אופים במשך 45-50 דקות, או עד שפני המאפה שחומים מאוד ופריכים וסכין שננעץ במרכז יוצא נקי. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.