אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תפוחים תפוחים אפויים ממולאים אגוזים ומרציפן

כולם מכירים את קינוח התפוחים האפויים המוכר והאהוב של הסבתות. כאן אני מציע שדרוג שלו, עם תפוחים אפויים במייפל וממולאים כל טוב והתוצאה באמת מפנקת במיוחד

תום פרנץ | mako אוכל | פורסם 14/04/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 תפוחים גדולים

¼ כוס אגוזי מלך, קלויים קצוצים

¼ כוס פקאנים, קלויים קצוצים

50 גרם מרציפן גולמי, חתוך לקוביות קטנות ויפות

רבע כוס צימוקים בהירים

כפית קינמון

כף סוכר חום

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות (לפרווה: מרגרינה בטעם חמאה, או להשמיט לגמרי)

כוס סירופ מייפל איכותי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים מחלקו העליון של כל תפוח פרוסה בעובי ס"מ עד ס"מ וחצי, שתשמש אותנו כמעין מכסה לתפוחים.

3 בעזרת מגלען תפוחים או סכין מרוקנים בצורה אסתטית את המרכז של התפוחים, כך שיהיה מקום לכמות נדיבה של מילוי (מבחוץ התפוחים נשארים שלמים). חותכים פרוסה דקיקה מהתחתית של כל תפוח, כדי שהם יעמדו ישר בתבנית. מעבירים את התפוחים המרוקנים לתבנית מעט עמוקה המתאימה לתנור ולהגשה.

4 מערבבים בקערה קטנה את אגוזי המלך, הפקאנים, המרציפן, הצימוקים הקינמון והסוכר החום. בעזרת כפית ממלאים את התפוחים בתערובת. דואגים שבכל תפוח יהיו כל המרכיבים באופן שווה. מפזרים על המילוי באופן שווה את קוביות החמאה ויוצקים בצורה אחידה את סירופ המייפל. אם יש מקום בתבנית, מסדרים את ה"מכסים" באופן אחיד, כדי שגם הם יתרככו באפייה (אם אין מקום בתבנית שמים אותם בתבנית נוספת עם קצת מהמייפל).

5 אופים עד להתרככות התפוחים, בערך 40-50 דקות. מדי פעם יוצקים את הנוזלים מעל התפוחים. את המכסים מוציאים קודם - הם צריכים רק 15-20 דקות להתרככות.

6 מעבירים את התפוחים לכלי הגשה אישי או מרכזי, ואת הנוזלים שהצטברו בתבנית (בתוספת שארית המילוי) מבשלים בסיר קטן עד שהנוזלים מסמיכים לסירופ (בערך 10 דקות).

7 מוסיפים עוד כפית או שתיים מהמילוי על כל תפוח, יוצקים מהסירופ ומכסים במכסה התפוח באופן חלקי, כך שהמילוי יציץ.

8 אפשר להגיש עם גלידת וניל או קצפת.

סטיילינג: שני הולצקר מ-http://www.foo-food.com תודה לפלורליס על הצילומים בלוקיישן והשימוש בכלים http://floralis.co.il