עוגת בננה ושוקולד
מה עולה לכם בראש כשאתם שומעים את שילוב המילים שוקו-בננה? אנחנו מניחים שבעיקר זכרונות נעימים, אז הנה עוד אחד לאוסף: עוגה מפנקת וטעימה בטירוף. בלי מיקסר, ובקערה וחצי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
50 גרם שוקולד
2 בננות בשלות
שלושת רבעי כוס סוכר
רבע כוס שמן
2 ביצים
חציכוס שמנת חמוצה
שלושת רבעי כוס קמח לבן
שלושת רבעי כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא אחר)
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 ממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרוגל. מניחים בצד לצינון.
2 מועכים את הבננות ומערבבים אותן יחד עם הסוכר. מוסיפים שמן וביצים, ומערבבים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח ותמצית הווניל, ומערבבים רק עד שהבלילה מתאחדת.
3 מעבירים שלושת רבעי כוס מהבלילה אל קערת השוקולד המומס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת הבהירה לתבנית לחם (או אינגליש קייק לא חד פעמית) משומנת ומרופדת בנייר אפייה, ומעליה יוצקים את הבלילה הכהה. משיישים בעדינות בעזרת כף או מזלג (שימו לא לערבב יותר מדי, אחרת לא תקבלו את אפקט השיש).
5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, למשך כ-45 דקות.
לבלוג של עידית - טעים!
>> בפעם שעברה הכנו עוגיות שוקולד מלוחות