אוכל
צילום׃ דניאל בר און

שטרודל קונוס ותאנים ישראליות

תפוחים ואגוזים עם סוכר וקינמון בתוך עלי פילו עדינים וכל זה לצד תאנים יבשות ממולאות שקדים וטבולות בסירופ. נשמע טוב? אתם צודקים

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 07/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 400 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג תפוח עץ גרני סמית

150 גרם אגוזי מלך

150 גרם צימוקים צהובים

כף תמצית רום

3 כפות פירורי לחם

כף קינמון

סוכר

חבילת דפי פילו

פחית קרם קוקוס

אבקת סוכר

לתאנים הישראליות:

1/3 חבילת ממרח תמרים

150 גרם מרציפן

150 גרם שקדים קלויים טחונים דק

100 גרם שקדים טבעיים טחונים דק

בקבוק תמצית שקדים

כף וחצי קינמון

20 תאנים יבשות אך גדולות ורכות

1/2 כוס כפות דבש

1/2 כוס רוזטה

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1 קולפים ומגרדים את התפוחים בסכינים הגדולים של הפומפייה. בעזרת הידיים סוחטים את התפוחים ומעבירים לקערה.

2 במעבד מזון טוחנים את האגוזים (לא דק מדי) ומוסיפים לקערה.

3 בקערה נפרדת משרים את הצימוקים בתמצית הרום למשך 10 דקות. מוסיפים לקערת התפוחים. מערבבים ומוסיפים פירורי לחם, קינמון וסוכר. מערבבים היטב.

4 מוציאים את עלי הפילו להפשרה. בסיר מחממים חצי מקרם הקוקוס ושופכים פנימה את תכולת הקערה. מערבבים במשך 5 דקות. מוציאים ומסננים את המילוי ומניחים לצינון למשך כשעה.

5 פורסים עלה פילו וחותכים למשולשים. מסדרים את המשולשים כמו מניפה, אחד על השני ומורחים אותם בקרם הקוקוס שנותר.

6 מניחים על המניפה 2 כפות מתערובת התפוחים וסוגרים בקיפול עדין לצורת קונוס.

7 בתבנית מסדרים נייר אפייה. מניחים את הקונוסים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-25 דקות עד שהם מקבלים גוון זהוב.

8 מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר וקינמון לפי הטעם.

9 לתאנים: מכינים עיסה מהתמרים, המרציפן, כל כמות השקדים הטחונים, מחצית מכמות תמצית השקדים וכף קינמון. מהעיסה מכינים עיגולים, פותחים את התאנים בעזרת האצבעות וממלאים.

10 הרוטב לתאנים: שופכים למחבת עמוקה חצי כוס מים, דבש, רוזטה, חצי בקבוק תמצית שקדים וחצי כף קינמון מערבבים למשך כ-5 דקות. לאחר מכן מכניסים את התאנים למחבת למשך כ-5 דקות.

11 הופכים את התאנים ומכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דק'.

12 על צלחת הגשה מניחים את התאנים ומהרוטב מקשטים את הצלחת ומרטיבים את התאנים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופרו על ידי המתמודדים