אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

גלידת שזיפים ואפרסקים ביתית

גלידה תוצרת בית עם אפרסקים טריים ושזיפים מיובשים. מתוקה במידה, כזו שגורפים עם כפית קטנה והיא מצננת את הגוף, ובמקביל מחממת את הלב

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם שזיפים מיובשים

2 אפרסקים גדולים

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

1 קוצצים את השזיפים המיובשים ואת האפרסקים ומבשלים בסיר קטן על אש בינונית כחמש דקות, עד שהם מגירים נוזלים. מסננים ומצננים.

2 במקביל, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

3 מכניסים את הפירות המבושלים למעבד מזון או לבלנדר, וטוחנים היטב.

4 מערבבים את הפירות לתוך הקצפת בתנועות קיפול, עד שהם נבלעים ונוצר מרקם אחיד יחסית.

5 מעבירים לקופסה, סוגרים ומקפיאים לפחות ארבע שעות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!