קרמבו ביתי של ליאור ויובל
אם היינו יודעים שכל כך קל להכין קרמבו - היינו עושים את זה כבר לפני שנים! ועכשיו סלחו לנו בבקשה, יש לנו משהו לעשות במטבח
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס בצק פריך:
3 כוסות קמח (כוס חד פעמית)
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
כוס שקדים טחונים
210 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
ביצה טרופה
למרנג האיטלקי:
שליש כפית ג'לטין + כף ורבע מים לריכוך הג'לטין
שלושת רבעי כוס סוכר
שליש כוס מים
2 חלבונים מביצה בגודל m
כפית משחת וניל
לציפוי:
500 שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 הבסיס: מעבדים את כל החומרים מלבד הביצה במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.
2 מקררים חצי שעה, מרדדים, קורצים עיגולים ואופים בערך רבע שעה ב-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב.
3 המרנג: מרככים את הג'לטין במים הקרים. מחממים את הסוכר ושליש כוס המים ל-118 מעלות. יוצקים את הסירופ הרותח לקערת מיקסר שבה נמצאים החלבונים ומקציפים במהירות עד לקבלת קצף יציב וקר. מוסיפים את הג'לטין והווניל ומערבבים היטב.
4 מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים על הבסיסים האפויים. מעבירים את הקרמבואים להקפאה.
5 הציפוי: ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים שמן ומערבבים. טובלים את הקרמבואים הקפואים ושומרים בקירור.
בפעם שעברה הכנו עם ליאן ושירן טארטלט בזוקה