צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור
קרם ברולה
קינוח צרפתי קלאסי של קרם וניל אפוי המתהדר בציפוי קרמל פריך ומתפצפץ
ברק חי חורש | טרה
| פורסם 06/01/11
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
5 חלמונים (מביצים מס' 2)
70 גרם סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה טרייה 32%
שליש כוס חלב 3%
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
3 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
1 מרתיחים קלות בסיר את השמנת המתוקה, החלב, מקל הוניל והסוכר, מערבבים היטב ומצננים את הנוזל לטמפרטורת חדר.
2 טורפים את החלמונים כדקה ומוסיפים בזרם אחיד את תערובת השמנת תוך כדי טריפה מהירה ויסודית. מוציאים את מקל הווניל ומעבירים את התערובת שנוצרה לכלים חסיני אש (ממלאים ל- 4\3 גובה).
3 מחממים תנור ל-125 מעלות.
4 מעבירים את הכלים לתבנית מלאה מים (כחצי גובה מהכלים) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-55 דקות.
5 מצננים היטב את הקרם ברולה במקרר.
6 לפני ההגשה, זורים את הסוכר החום על כל שטח פני הקרם ברולה (בעדינות), שורפים קלות ע"י ברנר או מכניסים לגריל התנור למשך דקה וחצי עד המסת הסוכר.