אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

קרם ברולה

קינוח צרפתי קלאסי של קרם וניל אפוי המתהדר בציפוי קרמל פריך ומתפצפץ

ברק חי חורש | טרה | פורסם 06/01/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 חלמונים (מביצים מס' 2)
70 גרם סוכר
2 מיכלי שמנת מתוקה טרייה 32%
שליש כוס חלב 3%
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
3 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1 מרתיחים קלות בסיר את השמנת המתוקה, החלב, מקל הוניל והסוכר, מערבבים היטב ומצננים את הנוזל לטמפרטורת חדר.

2 טורפים את החלמונים כדקה ומוסיפים בזרם אחיד את תערובת השמנת תוך כדי טריפה מהירה ויסודית. מוציאים את מקל הווניל ומעבירים את התערובת שנוצרה לכלים חסיני אש (ממלאים ל- 4\3 גובה).

3 מחממים תנור ל-125 מעלות.

4 מעבירים את הכלים לתבנית מלאה מים (כחצי גובה מהכלים) ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-55 דקות.

5 מצננים היטב את הקרם ברולה במקרר.

6 לפני ההגשה, זורים את הסוכר החום על כל שטח פני הקרם ברולה (בעדינות), שורפים קלות ע"י ברנר או מכניסים לגריל התנור למשך דקה וחצי עד המסת הסוכר.