פאי שקדים ומשמש הולנדי
מתכון לעוגה שטעמה לא נופל מיופיה. לא מאוד פשוט להכנה אבל גם לא מסובך
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
75 גרם סוכר (6 כפות)
300 גרם קמח (2.5 כוסות של 200 מ"ל)
125 גרם חמאה או מרגרינה
2 כפות חלב או מים
1 ביצה
קומץ מלח
למילוי:
3 ביצים
כף מים חמים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
שקית סוכר וניל
חצי כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מחצי לימון
100 גרם שקדים טחונים דק
75 גרם חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
3 עד 4 כפות ריבת משמש
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים, שלא נדבק לידיים. מצננים במקרר חצי שעה.
2 חותכים 1/4 מהבצק ומניחים בצד.
3 מרפדים תבנית קפיץ או רינג בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
4 מרדדים את הבצק כך שיהיה מעט יותר גדול מהתבנית, מעבירים לתוך התבנית ומצמידים היטב, גם לשוליים. מחזירים למקרר עד שהמילוי מוכן.
5 המילוי: מפרידים את הביצים, ובעזרת מיקסר מקציפים את החלמונים יחד עם המים החמים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
6 מוסיפים את סוכר הווניל, אבקת האפייה, גרדת הלימון והשקדים הטחונים וממשיכים לערבב.
7 ממיסים בסיר קטן או במיקרו את החמאה. מוסיפים למלית יחד עם הקמח, וממשיכים לערבב.
8 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים לתוך תערובת המילוי בתנועות קיפול.
9 מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, ומורחים את הבסיס בריבה. מלמעלה שופכים את המלית.
10 מרדדים את יתרת הבצק, וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הפסים מעל המלית בצורת רשת, ומהדקים את הקצוות לשולי העוגה.
11 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!