אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאי שקדים ומשמש הולנדי

מתכון לעוגה שטעמה לא נופל מיופיה. לא מאוד פשוט להכנה אבל גם לא מסובך

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 15/06/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

75 גרם סוכר (6 כפות)

300 גרם קמח (2.5 כוסות של 200 מ"ל)

125 גרם חמאה או מרגרינה

2 כפות חלב או מים

1 ביצה

קומץ מלח

למילוי:

3 ביצים

כף מים חמים

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

שקית סוכר וניל

חצי כפית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מחצי לימון

100 גרם שקדים טחונים דק

75 גרם חמאה או מרגרינה

3 כפות קמח

3 עד 4 כפות ריבת משמש

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים, שלא נדבק לידיים. מצננים במקרר חצי שעה.

2 חותכים 1/4 מהבצק ומניחים בצד.

3 מרפדים תבנית קפיץ או רינג בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.

4 מרדדים את הבצק כך שיהיה מעט יותר גדול מהתבנית, מעבירים לתוך התבנית ומצמידים היטב, גם לשוליים. מחזירים למקרר עד שהמילוי מוכן.

5 המילוי: מפרידים את הביצים, ובעזרת מיקסר מקציפים את החלמונים יחד עם המים החמים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.

6 מוסיפים את סוכר הווניל, אבקת האפייה, גרדת הלימון והשקדים הטחונים וממשיכים לערבב.

7 ממיסים בסיר קטן או במיקרו את החמאה. מוסיפים למלית יחד עם הקמח, וממשיכים לערבב.

8 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מערבבים לתוך תערובת המילוי בתנועות קיפול.

9 מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, ומורחים את הבסיס בריבה. מלמעלה שופכים את המלית.

10 מרדדים את יתרת הבצק, וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הפסים מעל המלית בצורת רשת, ומהדקים את הקצוות לשולי העוגה.

11 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!