אוכל
צילום׃ עדי זיו-אב, מתוקה

אוזני המן ממרנג במילוי קרם לימון

תשכחו מכל מה שידעתם על אוזני המן. נא להכיר- אוזני המרנג. אז הפשילו שרוולים והתחילו להקציף!

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 14/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

חומרים להכנת המרנג

5 חלבונים בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

חומרים להכנת קרם הלימון

4 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כף קליפת לימון מגורדת

1/2 מיכל שמנת מוקצפת

אופן ההכנה:

אופן הכנת המרנגים : 1 מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. 2. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה. 3. בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מילימטר מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה "פבלובות" בצורת משולש. 4. ואופים התנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.

אופן הכנת הקרם: 1 שמים בקערה חסינת חום את החלמונים והסוכר וטורפים כשתי דקות. 2. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון וממשיכים לטרוף. 3. מכניסים את הקערה לסיר עם מים רותחים וממשיכים לטרוף על האדים כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה. 4. מצננים מעט. 5. כשהתערובת מתחילה להיקרש, מוסיפים אליה את הקצפת ויוצקים אותה אל המרנג המצונן. 6. מקררים כשעה. 7. מקשטים בתות שלם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן