אוכל
צילום׃ מכון אברהמסון

בלינצ'ס תפוחי עץ בלי גלוטן

חביתיות כשרות לפסח במילוי מתוק של תפוחים, קינמון ואגוזי מלך. מתאים בכל השנה גם לצליאקים

| מכון אברהמסון | פורסם 27/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבלינצ'ס:

6 ביצים

1/2 1 כוסות חלב פושר

3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה

1/4 כפית מלח

1 כף כמו סוכר או סוכר פירות

1/2 כפית אבקת אפייה

תמצית וניל

2 כפות שמן או חמאה מומסת

למילוי:

1/4 כוס קורנפלור

1/4 כוס סוכר פירות

10 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות – או 1 כף שמן קוקוס

1/2 כפית אבקת קינמון

3 תפוחים מסוג סמית, מקולפים וחתוכים קוביות

2 כפות אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבלינצ'ס: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה ומכינים את הבלינצ'ס במחבת. מניחים בצד עד למילוי.

2 מכינים את המילוי: מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. מערבבים במעבד מזון את הקמח, סוכר הפירות, הקינמון והחמאה בפולסים עד לקבלת מרקם גרגירי.

3 שומרים מעט מהתערובת בצד ואת השאר מערבבים עם התפוחים ואגוזי המלך הקצוצים.

4 ממלאים את הבלינצ'סים ומקפלים אותם.

5 מניחים את הבלינצ'סים הממולאים אחד ליד השני בתבנית פיירקס זכוכית משומנת, מפזרים מעל הבלינצ'סים מעט מהתערובת ששמרתם ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, או עד שהבלינצ'סים הופכים מעט קריספיים.

* אפשר להגיש חם עם ריבת תותים ביתית

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון מטעם 'אברהמסון' לגמילה מסוכר וגלוטן.

 

>> כל המתכונים לפסח