אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קראמבל דובדבנים ושזיפים

עוגה עם בסיס פירורים נימוחים ומלית פירות שמשתלבת בכיסוי בצק פריך

מיכל אנסקי | mako אוכל | פורסם 11/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הפירות יכולים להשתנות – בפעם הראשונה השתמשתי במשמש ועלי מרווה. הפעם השתמשנו בדובדבנים ובשזיפים כחולים בגלל העונה המדהימה שלהם. כיף להגיש את הקראמבל הזה עם יוגורט קר או עם גלידת וניל.

מרכיבים :

100 גרם חמאה מלוחה - חשוב שתהיה קרה

100 גרם קמח לבן

50 גרם שקדים טחונים, או אגוזי מלך טחונים (או שניהם יחד)

100 גרם סוכר

חופן דובדבנים

4-5 שזיפים כחולים

אופן ההכנה:

1 חותכים את החמאה לקוביות.

2 ממוללים באצבעות את החומרים היבשים, עד קבלת בצק פירורי.

3 מהדקים את הבצק על תבנית נשלפת או קפיצית.

4 מגלענים את הדובדבנים והשזיפים ומטביעים אותם בתוך הבצק.

5 מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים כ-40 דקות או עד שהבצק משחים.

6 מחכים חמש דקות ושולפים את תחתית התבנית.

7 מגישים על קרש חיתוך יחד עם גלידת וניל, יוגורט קר או קרם פרש.

* אם משתמשים במשמשים או באפרסקים, אפשר להוסיף מלמעלה עלי מרווה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!